Spočítejte si zateplení


Většina lidí si raději chce postavit nový dům, protože je s ním méně práce. Začnete stavět na zelené louce a nemusíte řešit nic z toho, co s domem a okolím udělali bývalí majitelé. A že někdy to byly opravdu skvělé nápady. Jenže stavebních pozemků rapidně ubývá a všude stavět nejde. Proto se řada lidí i přesto, že se jim do toho nechtělo, pouští do rekonstrukce. Mnohdy jsou výsledky doslova dechberoucí. K výstavbě nového domu i rekonstrukci můžete přistoupit dvěma způsoby – svépomocí a nebo prostřednictvím stavební firmy.

zateplená fasáda

I když by se mohlo zdát že zateplení je to poslední a jedna z posledních prací na domě, není jednoduché vybrat čím by se měl váš dům zateplit. Existuje vícero typů zateplení a každý vám nabídne jinou kvalitu udržení tepla a prodyšnost. Ta je také důležitá, protože pokud by se stavba hermeticky uzavřela, vlhkost se bude uvnitř držet tak jako tak a plísním se stejně i přes zateplení nevyhnete.

V každém případě je potřeba nezapomínat na to, že minimálně půl roku u nás trvá topná sezona, která je často i delší. A bez topení a řádného zateplení vám jakýkoliv dům začne plesnivět. Zbavit se plísní ve zdech není jednoduché a tak je potřeba nepodcenit jak zateplení, tak topení. Zdroje tepla si každý musí zvolit podle toho čím chce topit, a podle ceny. Velice populární jsou teď kotle a krby na tuhá paliva, protože dodávky plynu mohou být drahé a také nestabilní.

nový dům

Bez ohledu na to kdo vám bude zateplení na domě dělat, je potřeba si spočítat jaké zateplení a jaký typ bude pro vaši stavbu ideální. Nejlepší je používat moderní technologie, díky kterým je zateplení i odvětrávání maximální. Konfigurátor upevění INJECT CONFIG spiralanksys.com každému pomůže orientačně spočítat ideální zateplení pro jakoukoliv stavbu. Spočítejte si sami cenu a nechte si pomoct s výběrem, protože není jednoduché zateplení vybrat.